Wallis is één van de meest geliefde kantons in Zwitserland, als vakantiebestemming.Vandaar ook dat er veel verschillende dorpen en steden zijn, die erg geschikt zijn als verblijfplaats tijdens je vakantie, in altijd erg mooie regio’s.

Regio’s in Wallis

De regio, liever gezegd het kanton Wallis, is opgebouwd uit 11 vakantieregio’s, die allen hun eigen charme hebben, soms wat kleiner zijn zoals bijvoorbeeld Anzère, en soms wat groter.

Alle regio’s bieden enorm veel mogelijkheden voor een fijne vakantie, en het valt haast niet voor de tijd te zeggen naar welke regio je nu moet gaan.

Immers, alle delen van Wallis zijn even mooi.

Wel zijn enkele regio’s bekender, en bieden dus doorgaans wat meer faciliteiten dan de mindere bekende regio’s.

Wil je naar een wat meer toeristische regio, dan kom je al snel terecht in bijvoorbeeld het Saastal, Region Leukerbad, Ovronnaz of de Evolène Région.

Aantrekkelijke dorpen en steden

Wat dorpen en steden betreft, heb je natuurlijk ook in Wallis grote plaatsen, en kleinere. Wat sfeer betreft zit daar niet echt veel verschil tussen, maar de grotere plaatsen, hebben vaak meer faciliteiten te bieden dan de kleinere dorpen.

Een mooie voorbeeld daarvan is het skidorp Saas-Fee, dat in het Saastal ligt, met nog diverse andere kleinere dorpen. Omdat Saas-Fee toch wel een stuk bekender en toeristischer is, zijn hier meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld het mooie skigebied, dan in de andere dorpen in het Saastal.

Dat kan je eigenlijk ook stellen voor wat betreft Grächen, Leukerbad, Crans Montana en Zermatt.

Grotere dorpen, met meer faciliteiten, maar…. ook minder goedkoop dan de kleinere dorpen.

Zwitserland staat weliswaar bekend als een wat duurdere vakantiebestemming, je kunt toch genieten van Wallis tegen lagere prijzen, als je naar kleinere dorpen gaat, die vaak wel op korte afstand liggen ten opzichte van de grote toeristencentra.

Let wel, je kunt in alle dorpen en stadjes in Wallis, een uitstekende vakantie doorbrengen, in winter en zomer.