Bezienswaardigheden in Wallis

Wallis heeft niet alleen erg veel natuurlijke bezienswaardigheden, het kanton heeft ook een rijke geschiedenis, wat je bijvoorbeeld aan de diverse historische centra kunt zien, aan diverse oude gebouwen en kastelen, en aan de verschillende musea.Bovendien zijn hier diverse attracties te vinden.

Bezienswaardigheden in Wallis

De Matterhorn

De Matterhorn is natuurlijk één van de bekendste bergen in Zwitserland en Europa.

Ieder jaar weer het toneel voor verschillende bergklimmers, die de top proberen te bereiken.

Maar ook als je de vorderingen van de klimmers niet wilt volgen, dan blijft de aanblik van de berg erg imposant, die je ook van dichtbij kunt bekijken met de Gornergrat Bahn.

De Gornergrat Bahn is een zogenoemde tandradspoorbaan, die je dichtbij Zermatt en de Matterhorn brengt, en een rit met deze tandradbaan is op zich al erg indrukwekkend.

Klein Matterhorn

De Matterhorn is zelf alleen toegankelijk voor bergklimmers.

Een plek waar je de Matterhorn bijzonder goed kunt bekijken is Klein Matterhorn, een bergrug op 3.883 meter hoogte, die toegankelijk is met de kabelbaan, de allerhoogste.

Glacier Express

Voor treinliefhebbers kan je in Wallis nog een beroemde trein bekijken, de Glacier Express.

De Glacier Express rijdt over een traject van 300 kilometer lengte door de Alpen in Zwitserland, en je kunt de trein bekijken tussen Zermatt en St. Moritz.

Mittelallalin

In het Saastal kan je een reis maken naar één van de bekendste IJsgrotten, op één van de hoogste plekken in Zwitserland die voor toeristen toegankelijk is, Mittelallalin.

De Bettmerhorn

De Bettmerhorn is de grootste gletscher in de Alpen, en met behulp van de kabelbaan, kan je dit indrukwekkende natuurschouwspel van dichtbij bekijken.

De Eggishorn en Aletschgletscher

Ook de Aletschgletscher kan je van dichtbij bekijken, en volgens kenners is het uitzicht vanaf de berg de Eggishorn, het meest indrukwekkend.

Er zijn vanzelfsprekende nog veel meer bezienswaardigheden en attracties in de verschillende dorpen en steden, waarbij je rustig kunt zeggen dat iedere gemeenten zijn eigen bezienswaardigheden heeft.

Als je op vakantie bent in Wallis, moet je ook zeker een keer deze lokale bezienswaardigheden gaan bekijken.